Sprache auswählen

Themenwege im Bükki Nemzeti Park

Észak-Magyarország, Ungarn

Digitize the Planet e.V.  Verifizierter Partner 
Autor dieser Seite
LogoDigitize the Planet e.V.
Für alle, die im Urlaub gerne aktiv unterwegs sind, haben wir im Bükki Nemzeti Park zahlreiche Vorschläge. Unser Reiseführer ist Inspirationsquelle für die Planung eurer nächsten Unternehmung. Stöbert durch die Beschreibungen der schönsten Themenwege und erhaltet alle wichtigen Tourdetails für eure Planung.
  • Inhalte
  • Bilder einblenden Bilder ausblenden
Funktionen
2D 3D
Karten und Wege

Die schönsten Themenwege im Bükki Nemzeti Park

Themenweg · Bükkvidék
Török-sánc - Kelemen-széke tanösvény - Szilvásvárad
Schwierigkeit leicht
7,2 km
2:20 h
239 hm
239 hm
A Bükki Nemzeti Park Igazgatósga által kijelölt tanösvény végig követi a kb. 70 hektáron elterülő ősi sáncvárat, amelyben gazdag régészeti leletekre bukkantak. A tanösvény állomásain részletes információs táblákon mutatják be a bronzkori települést. Legérdekesebb pontja a Kele-pallag közelében található titokztatos geoglifa, a Fésűs-halom, amelynek vizgálata  és megfejtése még a jövő kutatóira vár. Szilvásváradról és Bélapátfalváról is megközelíthető a körtúra útvonala.
Themenweg · Bükkvidék
Szilvásvárad - Millenniumi Tanösvény
Schwierigkeit leicht
2 km
0:50 h
239 hm
0 hm
A Szalajka-völgy bejáratától a Börtönmúzeum mellett elhaladva érkezünk a tanösvény kezdetéhez. Az ösvényen közel 2 km hosszan végig emelkedve érkezhetünk a panoráma parkolóba, miközben az elhelyezett táblákból sok hasznos ismeretre tehetünk szert. A parkolóból gyönyörű kilátás nyílik Szilvásváradra, a hegyek koszorújára és a közéjük vágódó völgyekre. Tiszta időben innen is láthatjuk a Magas Tátrát. Egy rövid sétával a Milleniumi kilátóhoz érkezhetünk, ahonnan ez a panoráma még látványosabb. Innen a parkolóból jobbra a műúton a Tótfalus-völgy felé, balra, észak felé, a Bérci út felé tudunk az előbbiekben már említett jelzett utakhoz csatlakozni. A Szilvásvárad szélén lévő BNP információs háztól a Kalapat-tetőn lévő kilátóhoz vezető tanösvény 20 ismertető tábláján igen sok információ olvasható. 10 tábla a Bükk természeti értékeit és a természetvédelmi tevékenységet mutatja be (ezeket a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság helyezte ki). Megismerkedhetünk a hegység földtanával (itt ki van állítva 13 különböző típusú kőzet a hegységből), a bükki karszttal, a hegység növényvilágával, rovarvilágával, ragadozó emlőseivel, madárvilágával, a nemzeti parkban folyó madárvédelemmel. 10 tábla magas szintű erdészeti ismereteket nyújt (ezeket az Egererdő Rt. helyezte ki) pl. a tartamos erdőgazdálkodásról, a beerdősülésről, a fahasználatról, a fafeldolgozásról (rönkköböző táblázattal, hengertérfogat-számítással), vadászatról, vadgazdálkodásról, az erdő és a talaj kapcsolatáról stb. Az útvonalon több fedett pihenőhely, a végállomáson szép kilátást nyújtó kilátó található.
Themenweg · Bükkvidék
Síkfőkút 8 Forrás túra
Schwierigkeit mittel
7 km
2:10 h
281 hm
281 hm
8 Forrás körtúra
2020. április 26., vasárnap 14:49:20
Themenweg · Bükkvidék
Oszlai tájház(Hór-völgye)
3,1 km
0:54 h
87 hm
0 hm
Egy könnyed séta...
Themenweg · Bükkvidék
Tematikus út ekkor: 2022. július 11.
2 km
0:51 h
252 hm
18 hm
Nichts passendes gefunden?

Entdecke viele weitere Touren in der Tourensuche

zur Tourensuche

Plane ganz einfach eigene Touren

zum Tourenplaner
Personalisiere deine Suche!

Ähnliche Aktivitäten im Bükki Nemzeti Park