Choose a language

Urlaub mit Hund v Košický kraj

Slovakia

Outdooractive Editors  Preverjen partner 
Author of this page
LogotipOutdooractive Editors
17 Urlaub mit Hund Košický kraj
  • Vsebina
  • Pokaži slike Skrij slike
Features
2D 3D
Karte in poti

Urlaub mit Hund v Košický kraj

A Tokaj-Zempléni-hegyvidék kiemelkedései (Mejeszke)
Pohodniška pot · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
A Milic vadregényes, keleti peremén
recommended route Težavnost Lahko Odprto
1
12,5 km
4:00 h
540 m
540 m
A Milic tömbjének legvadabb, sziklákkal tarkított keleti oldalát járjuk körbe kényelmes dózerutakon és a határsáv egy jellemző szeletén át. Merész sziklaszirtre kapaszkodunk fel Pusztafalu határában, ahonnan a Hegyközt és a Tokaji-hegység keleti szegletét látjuk be remekül. A határsávon vezető turistaútról átpillantunk a Milic északi leszakadására és a Szalánci-hegységre, míg a Csataréti erdészház, a Senyánszki-rét és a Vár-forrás környéke a vadon hangulatát őrzi magasabb régiókra jellemző öreg bükkösével.
Výhľad z Dievčenskej skaly
Pohodniška pot · Silická planina
Z Jovíc na Dievčenskú skalu
recommended route Težavnost Zmerno
4,8 km
1:50 h
368 m
13 m
Dievčenská skala (660 m n. m.) sa vypína na severnom okraji Silickej planiny, južne od mesta Rožňava. Ponúka očarujúce výhľady na Vysoké Tatry, Volovské vrchy, mesto Rožňava či hrad Krásna Hôrka.
Staumauer des Ružin
Pohodniška pot · Košický kraj
Sivec bei Košice im Ružintal
recommended route Težavnost Lahko
8,4 km
3:30 h
441 m
441 m
Unschwieriger Aufstieg auf den eindrucksvollen Aussichtsberg Sivec ( oder Šivec) nahe der Stadt Košice
A határvidék rendkívül vad arcát is megmutatja a túrán
Pohodniška pot · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Határfeszegetés az ország északi peremén
recommended route Težavnost Zmerno Odprto
17,1 km
5:20 h
655 m
655 m
Egy kalandos és változatos túrán, néhol vadregényes, járatlan utakon navigálunk a Milic-csoport nyugati oldalán, a határátkelőhöz vezető, kaszálókat átszelő országúton. Legnagyobb részt a határsávot és az Országos Kéktúra kezdő szakaszát követjük. A falu feletti legelők, a nyírfaligetekkel visszaerdősülő hegyi kaszálók és a montán bükkösök a túra meghatározó tájképei, amelyeket pár helyről az Északnyugati-Kárpátok látványa keretez a Hernád-völgye és Kassa városa felett. Hegyvidéki határfeszegető túra az ország legészakibb vidékén, a Milic vadregényes tömbjén - a Kárpátok üdvözletével.
Füzér vára trónol a kevély vulkáni kúp tetején
Pohodniška pot · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Hazánk legészakibb bástyája, a Milic tömbje
recommended route Težavnost Zmerno Odprto
14,1 km
4:40 h
687 m
687 m
A Milic hegycsoportjának központi, legmagasabb részén kilátópontokkal tűzdelt csúcsokat és hegyi kaszálókat keresünk fel. A határon haladó zöld jelzést követve érintjük Magyarország legészakibb pontját, ami felett a sziklás gerincről már Kassára és a Kárpátok koszorújára nyílik kilátás. Látványában a hegység egyik legmeghatározóbb és legteljesebb körét járjuk végig utunk során, jellemző képet alkotva a Kárpátokhoz szervesen kapcsolódó vidékről.
Hostel · Gömör-Tornai-karszt
Ubytovanie v Kláštore
Bývalý kláštor Františkánov je od roku 1963 evidovaný ako národná kultúrna pamiatka. Od roku 2016 ju občianske združenie Otvor Dvor rekultivuje a rekonštruuje a postupne ju pretvárame na Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor.
Kráľova hoľa a Vysoké Tatry
Pohodniška pot · Okres Rožňava
Z Čučmy na Skalisko
recommended route Težavnost Zmerno
6 km
2:35 h
821 m
0 m
Niekoľko sto metrov od Skaliska (1 293 m n. m.) na nachádza kóta s názvom Volovec, s ktorou tvoria dvojvrchol rovnomenného masívu. Poskytuje jedinečný kruhový výhľad na Slovenské rudohorie, Vysoké a Nízke Tatry, Levočské vrchy, Slovenský kras a iné.
Značka Pipitka
Pohodniška pot · Okres Rožňava
Z Úhornianskeho sedla na Pipitku
recommended route Težavnost Lahko
4,3 km
1:25 h
220 m
3 m
Vrch Pipitka (1 224 m n. m.) sa vypína na hlavnom hrebeni Volovských vrchov (podcelok Pipitka). Podcelok Pipitka sa rozprestiera medzi Úhornianskym sedlom a mestom Medzev. Na juhozápade hraničí s Rožňavskou kotlinou, na juhu a východe s NP Slovenský kras. Z vrcholu sa vám naskytne krásny kruhový výhľad, napríklad na Kráľovu hoľu, Plešiveckú a Silickú planinu či Vysoké Tatry.
A Szilicei-jégbarlang mélyre tekintő bejárata a naptól oltalmazó északi fallal
Pohodniška pot · Gömör-Tornai-karszt
A Szilicei-fennsík rejtőzködő csodái, túra a karsztvíz útja mentén
recommended route Težavnost Lahko
9,2 km
2:35 h
75 m
331 m
Túránk a Szilicei-fennsík karsztos tündérvilágát járja végig egy könnyú, szelíden hullámzó útvonalon. A befolyástól, a fennsíki Papverme-tótól a felszínen követjük a mélyben törekvő víz útját a Sajó-völgyi kifolyásig, a hegylábi égerligetben felszínre bukkanó Fekete-patakig. A Szilicei-fennsík töbröktől göröngyös hátán sétálva bepillantást nyerhetünk a sejtelmes föld alatti világba a Szilicei-jégbarlang tekintélyes beszakadásánál, illetve a fennsík letörésének aljánál, a Gombaszögi-barlang látogatók előtt megnyitott szakaszán. A maga nemében mindkét karsztos üreg páratlan, egyediségüket érdemes személyesen megcsodálni, hogy képet alkossunk a barlangok monumentális és egyben törékeny csodáiról.
Plešivecká planina
Pohodniška pot · Plešivecká planina
Z Plešivca na Gerlašskú skalu
recommended route Težavnost Težko
29,5 km
8:15 h
729 m
729 m
Unikátna celodenná túra naprieč ľudoprázdnou Plešiveckou planinou. Iba v jej strede zažijete malý dotyk civilizácie a známu technickú stavbu - Serényiho cisternu.

More Urlaub mit Hund in the region

Discover more v Košický kraj